-1
archive,tax-portfolio_category,term-textiel,term-117,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Mondmaskers Antwerpse musea 4 soorten voor FOMU

Mondmaskers voor ANTWERPSE MUSEA

NOOOMI  stikte eigenhandig de mooiste geprinte mondmaskers voor een aantal prominente Antwerpse Musea.

Zo bestelde FOMU 4 verschillende limited editions (van telkens 25 stuks) met fotoklassiekers, te koop via hun webshop en via de museumshop. Bovendien creëerden we voor deze unieke reeks een stoer zwart logo-label.

Museum Plantin-Moretus – hét drukkerijmuseum bij uitstek – gaf ons de opdracht om hun 285 katoenen maskers te produceren. Het ontwerp van deze stof is van de hand van de Antwerpse An Eisendrath van Studio Anorak. Deze duurzame mondkapjes zullen gedragen worden door het personeel en ze waren  te koop via de fysieke winkel in het museum. Ze hadden duidelijk succes wangt nadien hebben we hier nog een aantal bijdrukken van mogen maken.

Uiteraard kon Museum Vleeshuis niet achterblijven: dus ook zij lieten en stof designen, wederom het werk van An Eisendrath. Het personeel én de bezoekers liepen al snel rond met de oude instrumenten van het museum op hun maskers. De mondkapjes werden een leuke gadget voor liefhebbers van oude muziek. Dit zorgde ervoor dat  we ook van deze print meerdere ladingen mochten produceren.

Het spreekt voor zicht dat we alle maskers maakten uit 100% katoen, bedrukt met huidvriendelijke inkten, vrij van zware metalen. Ze zijn uiteraard wasbaar op 60°C en zelf kleurvast bij kookwas. En ja, mét ruimte voor een filter.

Gelukkig ligt de tijd van mondkapjes intussen ver achter ons. Maar projecten met deze fantastische geprinte katoen zijn uiteraard nog wél mogelijk. En dat kan ook op groot formaat. Ja, Ook beddengoed bijvoorbeeld. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bekijken.

LED-beeldmuur damiaan museum tentoonstelling expo portfolio

LED-beeldmuur DAMIAAN MUSEUM

In samenwerking met Twin Design produceerde NOOOMI deze modulaire LED-beeldmuur voor het Museum Pater Damiaan.
Elk beeld is afzonderlijk vervangbaar doordat de muur verdeeld is in allemaal aparte kaders van verschillende formaten die samen een keurige rechthoek vormen.

Elke kader is perfect uitgelicht door een reeks LED lampjes en voorzien van een speciaal geprint doek dat er strak in opgespannen zit. Om dit effect te bereiken, kozen we bewust voor een materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor uitlichting langs achteren. Dit zorgt mee voor een mooi diffuse lichtverdeling. Bovendien zijn de beelden hierop gedrukt in een speciale printmodus die zwaardere inktdekking voorziet dan normaal. Zo blijven de kleuren knallen, ook als er sterk ligt achter zit.
Geef toe dat de verlichting écht een dimensie toevoegt aan deze fotowand: je creëert met een LED-beeldmuur sprekende beelden die er uit springen en een sterke indruk nalaten op de bezoeker.
Je kan er ook voor kiezen om geen LED te gebruiken, maar in de plaats daarvan een akoestische oplossing te verstoppen in deze kaders. Mogelijkheden genoeg!

Ben je al even op zoek naar een complexere oplossing op maat zoals in het Damiaan-museum? Vind je deze niet meteen bij de online drukkers? Niet getreurd, er kan echt wel veel meer dan wat standaard wordt aangeboden. Ik kom graag naar je toe voor een opmeting en om samen met jou de mogelijkheden samen te overlopen. Geef me gerust een seintje!