-1
archive,tax-portfolio_category,term-paneel,term-113,theme-stockholm,stockholm-core-1.2.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
Laser gegraveerd menu THE BOTANIST GIN versie voor Ukiyo

Laser gegraveerd menu THE BOTANIST GIN

Laser gegraveerd menu THE BOTANIST GIN: cocktail menu’s voor een pop-up beach bar in Oostende… Een dranken kaart ontwikkelen die bestand is tegen zon, regen, wind en de zilte zeelucht, mét en duurzame uitstraling? No problem. Ik lééf voor dit soort projecten. Hoe heerlijk was het toen het gekende PR-bureau Oona Antwerp mij net voor de zomer van 2022 de kans geeft om vanaf de concept fase mee na te denken over de te gebruiken materialen en speciale druktechnieken? Samen kwamen we tot het idee om een laser gegraveerd menu te maken in dunne multiplex.
Doordat de tekst en het beeld via laser aangebracht worden op de panelen, krijgt de lay-out een natuurlijk ogend, bruinachtig effect. Zowaar inktvrije print dus! En dubbelzijdig. Bovendien is deze techniek ook nog eens ecologisch verantwoord én duurzaam! Eco hoeft al lang niet meer in te boeten aan stijl, want geef toe, dit is toch wel écht classy hé, voor een strandbar in de koningin der badsteden?

In september 2022 contacteerde Rémy Cointreau me opnieuw. Nu met de vraag om een tweede versie van deze high end cocktail menu’s te produceren, deze keer voor Ukiyo in Gent. Uiteraard doe ik dat dan met alle plezier. Volgens mij wil dat zeggen dat ze tevreden waren van de eerste editie!

Meer lezen over dit laser gegraveerd menu THE BOTANIST GIN? Klik dan zeker ook even door naar deze instagram-post

PRO TIPS:

Wil je deze mooie, duurzame techniek zelf ook graag eens toepassen? Zorg dan zeker dat je al je teksten en logo’s als vector aanlevert. Beelden bij voorkeur ook, of zet ze desnoods om in rasters.
Zullen we eens sparren om samen te bekijken of jouw project geschikt is voor deze coole techniek? Contacteer me 

Lasergravure kan je trouwens toepassen op een heel gamma aan andere materialen. Vaak met hele verrassende resultaten. Ik help je graag aan wat ideetjes.

 

plexi oor display met reliëf voor NORMAN portfolio

Plexi oor display met reliëf NORMAN

Deze strakke plexi oor display met reliëf is ontwikkeld naar ontwerp van Studio Boiler. Voor Hoorcentrum Norman maakten we dit muurpaneel waarop je de doorsnede van het menselijk oor ziet. Het formaat is 100x60cm. De combinatie van kwalitatieve UV-druk op een wit acrylaat paneel van 8mm dikte en een laser gesneden, complexe vorm in zwarte plexi geeft een mooi 3D-effect. Deze unieke productie is het resultaat van zorgvuldig maatwerk dat ik coördineerde bij 2 verschillende bedrijven. En zeker ook van zélf de handen uit de mouwen steken om de onderdelen feilloos op elkaar te monteren. Mission accomplished.

Aan de achterzijde van de display werd bovendien een aluminium ophangkader voorzien dat ietsje kleiner is dan het paneel. Zo kan de klant dit heel makkelijk “zwevend” monteren tegen de muur.

Uiteraard ben ik deze plexi oor display met reliëf zélf naar de klant gaan brengen. Voorzichtigheid vóór alles!

I love it when a plan comes together!
Zeker als je weet dat dit Hoorcentrum al heel lang aan het zoeken was naar een mooie, educatieve doorsnede van het oor om hun wachtkamer aan te kleden.

Loop je ook al even rond met een zot idee? Neem contact op en vertel me er alles over!