-1
archive,tax-portfolio_category,term-museum,term-71,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Kunst catalogen Marriage Stories met op de achtergrond trouwjurken bij Campo en Campo in Antwerpen

Catalogen voor KoMASK

Productie coördinatie van de verschillende opeenvolgende jaargangen 2017, 2018, 2019, en 2020 van de Master Salon catalogen voor KoMASK.
NOOOMI verzorgde jaar na jaar het print management van deze wedstrijd catalogi.  Dit waren telkens best wel lijvige boeken, waarin alle deelnemende academies, de laureaten én alle geselecteerde kunstwerk uitgebreid aan bod komen. Daarom was de enige logische oplossing om te kiezen voor soft cover, brochures met rechte rug, gedrukt in groot formaat vellen offset. Voor het binnenwerk ging onze voorkeur uit naar voor Condat Silk, een degelijk gestreken papier. Op coated papier komen de beelden van de kunstwerken namelijk vel beter tot hun recht. Deze reeks is alweer een goed voorbeeld van een jarenlange vruchtbare samenwerking.

Spijtig genoeg was er ten gevolge van de C-crisis geen wedstrijdtentoonstelling in 2021 en 2022. En dus ook geen catalogen.
Maar daar kwam in 2023 gelukkig verandering in! Met een pracht van een wedstrijd en een imposante tentoonstelling “Marriage Stories” bij Campo & Campo, in samenwerking met Phoebus Foundation en Katoennatie. Deze editie kreeg de dikste catalogus ooit: 276p.

Copyright: KoMASK vzw
Koninklijke Maatschappij ter Aanmoediging der Schone Kunsten 1788
Vormgeving en zetwerk: De wereld van PIXel

Vind jij het ook belangrijk om erop te kunnen vertrouwen dat er iemand een deskundig oogje in het zeil houdt bij de productie van jouw offset project? Neem dan gerust contact met me op.

 

Mondmaskers Antwerpse musea 4 soorten voor FOMU

Mondmaskers voor ANTWERPSE MUSEA

NOOOMI  stikte eigenhandig de mooiste geprinte mondmaskers voor een aantal prominente Antwerpse Musea.

Zo bestelde FOMU 4 verschillende limited editions (van telkens 25 stuks) met fotoklassiekers, te koop via hun webshop en via de museumshop. Bovendien creëerden we voor deze unieke reeks een stoer zwart logo-label.

Museum Plantin-Moretus – hét drukkerijmuseum bij uitstek – gaf ons de opdracht om hun 285 katoenen maskers te produceren. Het ontwerp van deze stof is van de hand van de Antwerpse An Eisendrath van Studio Anorak. Deze duurzame mondkapjes zullen gedragen worden door het personeel en ze waren  te koop via de fysieke winkel in het museum. Ze hadden duidelijk succes wangt nadien hebben we hier nog een aantal bijdrukken van mogen maken.

Uiteraard kon Museum Vleeshuis niet achterblijven: dus ook zij lieten en stof designen, wederom het werk van An Eisendrath. Het personeel én de bezoekers liepen al snel rond met de oude instrumenten van het museum op hun maskers. De mondkapjes werden een leuke gadget voor liefhebbers van oude muziek. Dit zorgde ervoor dat  we ook van deze print meerdere ladingen mochten produceren.

Het spreekt voor zicht dat we alle maskers maakten uit 100% katoen, bedrukt met huidvriendelijke inkten, vrij van zware metalen. Ze zijn uiteraard wasbaar op 60°C en zelf kleurvast bij kookwas. En ja, mét ruimte voor een filter.

Wist je trouwens dat jij deze fijne katoen hier kan bestellen met jouw eigen bedrukking? Klik snel door naar de shop

Expo STA.M Ondergronds in de Stad: beeldmuur met zwartwit foto portfolio

Expo STA.M Ondergronds in de Stad

Het Stadsmuseum van Gent hield in samenwerking met ROTOR een expo “STA.M Ondergronds in de Stad”. Twin Design bouwde de volledige expo constructie en NOOOMI  zorgde voor het drukwerk. Zo vulden we 11 zalen met 223 vierkante meter geprint behang, 345 reproducties in diverse formaten op 5 verschillende materialen. En dan waren er ook nog de 504 kleine paneeltjes met teksten bij de objecten.

Op basis van de gevraagde materialen, heb ik deze productie verdeeld over verschillende drukkerijen. Elk met z’n eigen specialiteit zodat alles echt pico bello was.

Omdat de mannen van Twin Design al deze prints op zeer korte tijd moesten kunnen plaatsen doorheen de verschillende zalen, heb ik extra aandacht besteed aan hoe alles gesorteerd en verpakt werd. Elke verpakking as gecodeerd en alles zat per zaal verpakt, in volgorde van plaatsing. In dit geval heb ik de perfectionist in mij het stuur laten overnemen. Ik maakte vooraf een doordacht plan, we spraken codering af… Checken en dubbelchecken. Iedereen tevreden!

Projecten zoals deze Expo STA.M Ondergronds in de Stad vind ik geweldig omdat ik hier echt een verschil kan maken door mijn vakkennis en mijn gestructureerde aanpak.
Ben jij een scenograaf, standenbouwer of inrichter van tentoonstellingen? Geef me een seintje en laat ons eens afspreken.

LED-beeldmuur damiaan museum tentoonstelling expo portfolio

LED-beeldmuur DAMIAAN MUSEUM

In samenwerking met Twin Design produceerde NOOOMI deze modulaire LED-beeldmuur voor het Museum Pater Damiaan.
Elk beeld is afzonderlijk vervangbaar doordat de muur verdeeld is in allemaal aparte kaders van verschillende formaten die samen een keurige rechthoek vormen.

Elke kader is perfect uitgelicht door een reeks LED lampjes en voorzien van een speciaal geprint doek dat er strak in opgespannen wordt. Om dit effect te bereiken, kozen we bewwust voor een materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor uitlichting langs achteren. Dit zorgt mee voor een mooi diffuse lichtverdeling. Bovendien zijn de beelden hierop gedrukt in een speciale print modus die zwaardere inktdekking voorziet dan normaal. Zo blijven de kleuren knallen, ook als er sterk ligt achter zit.
Geef toe dat de verlichting écht een dimensie toevoegt aan deze muur: je creëert met een LED-beeldmuur beelden die er uit springen en een sterke indruk nalaten op de bezoeker.

Standaard stretchframes en peesdoeken bestel je makkelijk via deze link in mijn shop. ook met LED

Ben je al even op zoek naar een complexere oplossing op maat zoals in het Damiaanmuseum? Ik kom graag naar je toe voor een opmeting en om de mogelijkheden samen te overlopen. Geef me gerust een seintje!